Tékák Tárháza

Féktelen száguldás és fegyverropogás

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – Andi Ewington: Az országút harcosa

2021. szeptember 09. - Fejes Valentin

Na, ki emlékszik még a Kaland, Játék, Kockázat sorozatra? A közkedvelt széria lapozgatós könyvecskéi sokaknak szerezhettek örömet, de elsősorban a ’90-es években nevelkedettek számára lehetnek ismerősek. Andi Ewington a Mad Max-filmek ihlette Az országút harcosa alapján írta meg azonos című képregényét. Lássuk, milyen lett!

az_orszagut_harcosa_fb.jpg

A roncsderbi frissen feltűnt tehetsége, Bella de la Rosa azért küzd, hogy az apja, Frank, a legendás I-400-as autóversenyző nyomdokaiba lépve egy nap maga is bajnokká válhasson. A kegyetlen élet azonban keresztülhúzza számításait: 2024-ben gyilkos vírus szabadul el, a Kaszás a bolygószerte pusztító járvány képében vág irdatlan rendet az emberiség soraiban. Ebben a fenekestül felfordult világban a maréknyi túlélő bármire hajlandó életben maradásuk érdekében – felbecsülhetetlen kincsként tekintenek bármilyen gyógyszerre, az üzemanyaggal teli kannákra, a különböző fegyverekbe való lőszerre vagy a ritka autóalkatrészekre, mások életére viszont már kevésbé. Főhősnőnket alaposan megacélozták az újonnan kialakult helyzet állította akadályok, mégsem vált teljesen rideggé: segítséget nyújt ugyanis annak a szerencsétlenül járt fickónak, aki a továbbiakban jelentős szerepet tölt majd be...

az_orszagut_harcosa_04.jpg

Bella a versenypályáról az ítéletnapi csatatérre kerül

A történet tulajdonképpen Ian Livingstone világhírűvé vált munkájának előzményeként szolgál. „Meg akartam tudni, mi az Interceptor háttértörténete, ha már egy egész könyvön keresztül azt vezetem. Mindig is furcsálltam, hogy egy ilyen kocsi csak úgy ott van Új Reményben anélkül, hogy bármilyen nagyobb sztorit megtudnánk róla.” – árulta el alkotásának indíttatását a szerző. A képregényben rengeteg extra tartalom kapott helyet, például mindenféle kulisszatitkok, a Simon Coleby fiókjainak mélyéről előásott, korábban kiadatlan tervek és ceruzavázlatok, valamint Kate Copestake szép megemlékezése a rendkívül tehetséges, ám sajnos idő előtt elhunyt illusztrátorról, Kevin Bulmerről.

az_orszagut_harcosa_03.jpg

Kiszuperált csodajárgány a semmi közepén

Az országút harcosa korlátozott példányszámban volt kapható, mára mind az ötszáz darabot elkapkodták, a kiadó pedig értesüléseim szerint nem tervez belőle újrakiadást. Éppen ezért nagyon örülök neki, hogy annak idején ezzel a különleges kötettel lephettem meg az öcsémet a születésnapja alkalmából!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2020. január 22-én jelent meg; frissítve 2021. szeptember 09-én.

 

A képregényt a Chameleon Comix ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr7016627030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása