Tékák Tárháza

Újra tombol az Őrült Titán!

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – Donny Cates & Geoff Shaw: Thanos győz

2021. szeptember 14. - Fejes Valentin

A Bosszúállók: Végtelen háború eseményeit követően a Marvel-moziverzum rajongói lélegzetvisszafojtva várták a folytatást – minden bizonnyal sokan követelték azt a jelenetet, amiben a közgyűlölet tárgyává vált főgonosz végre elnyeri méltó büntetését. De milyen következményei lehettek volna annak, ha a dolgok a látottakkal ellentétben másképp alakulnak? Erre a kérdésre a Thanos győz című képregény adhatja meg nekünk a választ.

thanos_gyoz_fb.jpg

Nem született még olyan halandó, aki komolyabb kihívást jelenthetne az Őrült Titán számára. Nincsen az a hatalom ebben a széles univerzumban, mely gátat szabhatna az egekig tornyosuló hullahalmokkal szegélyezett féktelen pusztításnak. A világok védelmezői immár mind holtan hevernek a csatamezőn, Galactus feje is porba hullott, a valaha hatalmas Hulk pedig láncra vert kutyaként tengeti nyomorult életének hátralévő napjait újdonsült gazdája trónjánál ücsörögve. Vajon mit tesz az ördögi elme, ha már csupán pár lépés választja el végzete beteljesítésétől? Thanos olyan szövetségestől remél segítséget, akire aligha számítanánk...

thanos_gyoz_01_magyar.jpg

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem Thanos portréjával illusztrálnák a „kegyelem” kifejezést az értelmező kéziszótárban

A képregény első, hosszabbik felében egy kissé fura, ugyanakkor nagyszabású történetet olvashatunk, ami eleinte eléggé zavaros, ám a kusza szálak szerencsére csak összefonódnak a végére. Az ezt követő rövidebb rész tette fel véleményem szerint a kötetre a koronát: egyfelől brutális, másrészt teljesen elborult szösszenetek kaptak helyet az utolsó néhány oldalon. Szemtanúi lehetünk például annak, miként okoz antihősünk valakinek személyes tragédiát azzal, hogy átsegít az utcán egy öreg nénit, emellett megmutatja érzéki, művészi oldalát is, sőt, a maga bizarr módján udvarolni fog szíve választottjának. Jót nevettem szerencsétlen David pofátlan, egyszersmind végtelen szívatásán (tudom, néhanapján szörnyű alak vagyok...), azon meg sírva röhögtem, mikor édi-bédi cukimukiságok végezték el helyette a piszkos munkát.

thanos_gyoz_03_magyar.jpg

Thanos, az intergalaktikus troll

thanos_gyoz_02_magyar.jpg

Te sem találod a szavakat e kép láttán? Akkor már ketten vagyunk...

Szemernyi kétség sem férhet ahhoz, hogy ez a Thanos kegyetlenségével mindenkit felülmúl – a filmvászonról visszaköszönő mása ártatlan bárányka hozzá képest! Ez lett volna az Őrült Titán utolsó ámokfutása? A közeljövőben remélhetőleg kiderül!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2019. augusztus 07-én jelent meg.

 

A képregényt a Fumax Kiadó ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr6216618490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása