Tékák Tárháza

Kiberrománc tűzön-vízen át

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – Rick Remender & Sean Murphy: Tokyo Ghost – Tokió szelleme

2023. február 14. - Fejes Valentin

Tokyo Ghost, vagy magyar címén Tokió szelleme – hosszú ideig a létezéséről sem tudtam, ám azt követően, hogy hallottam hírét, mindenképpen el akartam olvasni. Rick Remender neve a nálunk nagy kedvencnek számító Dead Space-trilógiának köszönhetően ismerősen csengett, Sean Murphy pedig a Batman: Fehér lovag után számomra garanciát jelent a kiváló minőségre. Nézzük, mit sikerült most közösen összehozniuk!

tokio_szelleme_fb.jpg

2089-re a felelőtlen emberiség élhetetlen szemétkupaccá változtatta a végletekig kizsigerelt bolygónkat. Los Angeles züllött városának elfajzott lakói a kiábrándító valóságból a magából egyfolytában színvonaltalan műsorokat és pajzán hirdetéseket árasztó világba menekülnek. A különféle testi átalakítások a virágkorukat élik. A tehetősebbeknek szinte semmi sem szab gátat, ha beteges vágyaik kiéléséről van szó. A csúcsmodern Szodoma élén Flak, a korosodó, két lábon járó erkölcstelenség áll, aki kizárólag a kemény fából faragott rendbiztosok bevetésével képes fegyelmet tartani.

tokyo_ghost_01.jpg

Szerintem mindannyian sejtjük, mi fog történni a következő oldalon

_kisebb_tokyo_ghost_02.jpg

Akcióban a rendbiztosok

Közéjük tartoznak főhőseink is. Debbie Decay a középső ujját felmutatva utasítja el e romlott idők vívmányait, nem úgy a szívszerelme – a belé ültetett nanobotok százainak hatására pillanatok alatt feltartóztathatatlan gyilkológéppé váló Led Dent képtelen elszakadni a folyamatosan rá zúduló virtuális szemétáradattól, sajnos már az elvonókúrák sem igazán segítenek rajta. Mielőtt azonban végleg hátat fordíthatnának korábbi életüknek, főnökük különleges feladattal bízza meg őket: Tokióba utaznak, ahol a helyi vezetővel, az állítólagos véreskezű zsarnokkal kell végezniük. Míg távol vannak, a háttérben munkálkodva egy ördögi terveket dédelgető, istenkomplexusos őrült igyekszik átvenni a hatalmat régi otthonuk felett...

tokyo_ghost_03.jpg

Keserédes szerelem a kettejüké

_kisebb_tokyo_ghost_04.jpg

A természet visszaveszi, ami az övé

Párosunk a betondzsungel poklából az utolsó földi paradicsomba kerül, de a dolgok korántsem úgy alakulnak, ahogy azt előzetesen elképzelték. Vajon mihez kezdenek a váratlan fordulattal? Kapni fogunk itt mindent, mi szem-szájnak ingere! Megható tanmesét az igaz szerelemről, a társunk melletti kitartásról, valamint a függőség kezeléséről; riasztó jövőképet, ami felé gyors ütemben haladunk; fanyar humorral ízesített epés társadalomkritikát; akciódús jeleneteket véres képekkel tarkítva, illetve a lehangoló helyzet ellenére pazar látványvilágot... Kár tovább szaporítanom a szót, a Tokió szelleme egész egyszerűen zseniális, mesterműnek beillő darab!

tokyo_ghost_05.jpg

Rémálom lenne, esetleg maga a valóság?

tokyo_ghost_06.jpg

Dupla vagy semmi!

Tudjátok, mi überelheti ezt a színvonalat? „T”-vel kezdődik, és „ransmetropolitan” a vége... Na majd meglátjuk, milyen lesz! Izgatottan várom!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató 2020. október 21-én jelent meg.

 

A képregényt a Fumax Kiadó jóvoltából olvashattam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr6316629514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása