Tékák Tárháza

Világok nagyszájú martalócai, egyesüljetek!

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – Victor Gischler & Bong Dazo: Deadpool: Zsémbes zsoldos

2021. október 06. - Fejes Valentin

Sokakat pillanatok alatt az őrületbe kerget szószátyár stílusával, viszont nála jobban senki sem végzi el a rábízott melót – na, kiről van szó? Ha a Marvel univerzumával kapcsolatban beszélünk erről, akkor mindenképp Deadpool a mi emberünk, aki legutóbb egy eléggé eszeveszett kalandba keveredett.

deadpool_zsembes_zsoldos_fb.jpg

Wade Wilson gyakorlatilag elpusztíthatatlan, emellett ügyesen forgatja a fegyvereket, ezért a másoknak teljesíthetetlen megbízások elvállalásával mindig szép kis summa ütheti a markát. Az A.I.M. szintén igénybe veszi szolgáltatásait: egy biológiai fegyver elhozatalát kérik a barátságtalan Vadföld vidékéről kétmillió dollárért cserébe. Mint utóbb kiderül, tulajdonképpen saját magáról, pontosabban zombi másáról szólt a megállapodás, kinek oszlófélben lévő feje egy párhuzamos világból keveredett ide hozzánk. Hősünk végül úgy dönt, visszaviszi otthonába locsogó kobakját, de ez egyáltalán nem lesz sétagalopp.

deadpool_01.jpg

Mikor prehisztorikus rettenetek vesznek körül bennünket, az élet különösen keménynek bizonyulhat

Deadpool alteregói ugyancsak megjelennek a színen – egy keménykötésű őrnagy, a női megfelelője, valamint egy vadnyugati vagány keresztezi a páros dimenziókapukon átívelő útját. Az őrült hajsza során a zsémbes zsoldos pimaszságával, no meg persze tökéletlen természetével folyamatosan keresi a bajt. Előbb a dögös bögyös biológus, Dr. Betty Swanson, aztán az ördögi szervezet néhai alkalmazottja, Bill, az ügyeletes balfék csatlakozik a rátarti fenegyerek társaságához. Szereplőink sok mindenen mennek keresztül... még az sem kizárt, hogy az örökkön emberhúsra éhező élőhalott megjavul a kéjutazás végére.

deadpool_02.jpg

A következő golyóérett áldozat valószínűleg én lennék (szerintem sem olyan borzalmas az előzménytrilógia, mint ahogy azt sokan előszeretettel lefestik)

Meríts egyet a pofátlan poénok tálkájából, majd adj hozzá bőségesen brutális, gyakran gyomorforgató képsorokat! Keverd el a bizalomgerjesztő masszát némi időutazós maszlaggal és popkulturális utalásokkal, végezetül pedig szórd meg az egész tetejét kendőzetlen kacérsággal! Ez a bizarrnak tűnő, mégis rendkívül szórakoztató elegy garantálta ezúttal a siker receptjét.

deadpool_03.jpg

Íme, gyerekek, a családbarát tartalom iskolapéldája!

Ahogy a Marvel Kapitány esetében, úgy itt is számíthatunk folytatásra. Kérem a következőt!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2019. július 04-én jelent meg.

 

A képregényt a Fumax Kiadó jóvoltából olvashattam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr2716617726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása