Tékák Tárháza

Szükség szüli az egérvitézt

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – David Petersen: Egérőrség, 1152. tél

2021. december 14. - Fejes Valentin

Ismét beköszöntött az erdőben a tél. Az egérnép alig heverte ki az előző csapást, a sors máris újabb akadályokat gördít eléjük: vészesen fogyatkoznak a raktárakban felhalmozott élelemkészletek, ráadásul Rand, Óvrejtek sebesült pajzshordója sürgősen különleges gyógyszerre szorul... Elérkezett a tettek ideje!

egerorseg_1152_tel_fb.jpg

Gwendolyn, az őrség mátriárkája a védegerek színe-javát küldi küldetésre, az elindított csapatok közül a korábban már megismert szereplők útját követhetjük nyomon. Hőseink csoportját váratlanul bekövetkezett baleset szakítja ketté – míg a föld alatt Saxon, Kenzie és Sadie tesznek kelletlen látogatást Zordbozótosban, a menyétek rég elhagyatottnak hitt királyságában, addig a felszínen az ifjú Lieam, illetve Celanawe, a legendás Fekete Fejsze egy bosszúszomjas fülesbagollyal kénytelenek szembeszállni. Odahaza sincs nyugalom, mivel a bukott Éfjél felforgató nézetei a mai napig lelkes befogadókra találnak... Vajon az apró rágcsálóknak ezúttal is sikerülni fog legyűrni a nehézségeket?

1152_tel_01.jpg

Külön utakon

1152_tel_02.jpg

Zordbozótos csupán elsőre tűnik kihaltnak

Rögtön a képregény elején kellemes meglepetés fogadott, hiszen ehhez a részhez maga James Gurney, a rendkívül tehetséges, részletgazdag festményeiről híres paleoművész s egyben a Dinotópia-széria szerzője írta az előszót. Szerencsére a későbbiekben sem ért csalódás, sőt! Alkotónk az általa teremtett világ még színesebbé tételével, a karakterei közötti (néhol nem éppen zökkenőmentes) kapcsolatok alakításával, valamint a történetbe csempészett fordulatokkal sikeresen szintet lépett. Megint csak a terjedelem miatt panaszkodhatok kissé... Inkább azt éreztem, hogy valami nagyobb volumenű mű egyetlen fejezetét olvastam, a jövőbeli izgalmakkal szemtelenül kecsegtető epilógus után pedig hirtelen abbamaradt a mesélés. Na de kedves David, hát szabad ilyet?!

1152_tel_03.jpg

Kísértenek a múlt árnyai

1152_tel_04.jpg

„Önmagadban légy teljes, ifjú rőtprémes!”

Ha jók az értesüléseim, akkor a soron következő kötetben az előzményekről olvashatunk majd. Türelmetlenül várom!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2021. április 12-én jelent meg.

 

A képregényt a Ciceró Könyvstúdió jóvoltából olvashattam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr1216631802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása