Tékák Tárháza

Merész kincskeresőből ünnepelt hős

KÖNYVBEMUTATÓ – Ian Livingstone: A veszedelem kikötője

2021. szeptember 24. - Fejes Valentin

A hipertér kegyes isteneinek (plusz a Chameleon Comix szorgos munkatársainak) hála most csak alig néhány hónap telt el, mire a közkedvelt Kaland, Játék, Kockázat széria frissen kiadott kötettel bővült. Ezúttal egy olyan tapasztalt kincsvadász bőrébe bújhatunk, aki szörnyek lemészárlásával igyekszik megkeresni a kenyérre valót.

a_veszedelem_kikotoje_fb.jpg

Utadat a messzi Kelyhesdben kezded. Ugyan a jelentős kereskedelmi gócponttá terebélyesedett város a lehetőségek földje, megbízások hiányában nincs pénzed, ezért kénytelen vagy a szemetesekben turkálva eltengődni. Egyik este viszont rád mosolyog a szerencse, hiszen két pityókás balfácán felelőtlensége folytán birtokodba jut egy rejtélyes térkép: állítólag mesés kincs lapul a Koponya-szirtnél! Tényleg eljött a te időd, vagy valami mocskos tréfáról lenne szó csupán? Hamarjában felkerekedsz, és a sorsod elébe vágsz...

ordogfiokak_roger_goulart.jpg

Kés, villa, olló, ördögfiókák kezébe nem való! (Róger Goulart illusztrációja)

norgul_roger_goulart.jpg

Rotyog a fazék, benne a finom vacsora (Róger Goulart illusztrációja)

A vártnál azonban sokkal nagyobb kulimászba keveredsz. Ősi, nagyhatalmú gonosz tér vissza a homálylétből, kárhozott hadai élére állva akarja átvenni az irányítást a térség felett. Ezt nem hagyhatod annyiban! Újdonsült társaddal előbb a Fekete-erdőt járjátok be, majd rövid kitérőt teszel a hírhedt Azzur nagyúr veszedelmes uradalmában, aztán lóhalálában nyargalhatsz vissza a rettenetes teremtményektől hemzsegő rengetegbe. Acélozd meg az akaratodat, bajnok – otthonod jövője a TE kezedben van!

klash_roger_goulart.jpg

Már csak egy nyolcágú csillag hiányzik a teljes összképhez (Róger Goulart illusztrációja)

quag-shugguth_roger_goulart.jpg

Micsoda lovecrafti rémség! (Róger Goulart illusztrációja)

Bár itt-ott lehetett volna még csiszolni a végeredményen (az elkerülhetetlen, bosszantó baleseteket szerintem senki sem szereti), Livingstone bátyánk ezúttal bőkezűbben jutalmazza az ügyes kalandorokat. Az előzőleg az Allansia bérgyilkosai-n edződött játékosokat gyorsan megnyugtatom: az őrületbe kergető kényszerpályának kivételesen nyoma sincs, szerencsére jóval több szabadságot kapunk. Ettől függetlenül legyünk résen! Ha például okosan gazdálkodunk aranytallérjainkkal, akkor később rendkívül hasznos tárgyakat rakhatunk el a felszerelésünk közé... Hát el tudtok képzelni szebb látványt annál, mint amikor a (közel)múltban hozott helyes döntéseink következtében a máskülönben combos szörnyszülöttek iszonyú kínok közepette lehelik ki előttünk gyarló lelküket? Na?! Ugye, hogy nem!

azzur_nagyur_roger_goulart.jpg

Ejnye, no... hát mi olyan sietős?! (Róger Goulart illusztrációja)

yaztromo_roger_goulart.jpg

Hozott valaki tortát? (Róger Goulart illusztrációja)

Mit kínál tehát A veszedelem kikötője? Pár órányi önfeledt szórakozást, gyermekkorunk nosztalgiájának jóleső érzését, kitörölhetetlen emlékeket... Találkozásokat legendás hősökkel, meg persze egy hűséges, talpraesett bajtársat, akire nyugodtan rábízhatjuk az életünket... A világ sorsa felett döntő végső összecsapást, melynek során lélegzetvisszafojtva várjuk, vajon sikerült-e újabb találatot bevinnünk... Erre vártunk rég – ilyen egy hamisítatlan, történelemkönyvekbe illő epikus kaland!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2020. október 15-én jelent meg.

 

A könyvet a Chameleon Comix ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr5216629496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása