Tékák Tárháza

A világok nagyszájú martalócai egyesültek!

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – Victor Gischler: Deadpool-alakulat – Ölőhang

2021. október 13. - Fejes Valentin

A Deadpool: Zsémbes zsoldos felettébb sejtelmes lezárásából következtetve jó előre tudhattuk, hogy nem akkor hallottunk utoljára csípős nyelvű zsoldosunkról. A Fumax Kiadó szorgos munkájának hála a rajongóknak keveset kellett várnia az elvetemült bajkeverő újabb őrült küldetésére.

deadpool-alakulat_olohang_fb.jpg

Wade Wilsonra eredményesen elvégzett akciói után nem kisebb feladatot bíznak, mint a multiverzum megmentését. Ehhez azonban kivételes csapatra van szüksége, ezért hősünk portálokat átlépve indul el hosszú útjára, és jó szokásához híven sokadszorra is a dolgok sűrűjébe csöppen. Szégyentelen személye viszont most háttérbe szorul, hiszen ebben a kötetben frissen szerzett barátai háttértörténetébe nyerhetünk röpke bepillantást.

killer_queen.jpg

Ez a „szolid utalás” a világhírű slágerre valószínűleg elnyerné Yoshikage Kira tetszését

Először Lady Deadpool csatlakozik társaságához: bájos hölgyemény hasonmását a polgárháború sújtotta Egyesült Államokban húzza ki a pácból, ám vele ellentétben a jó okkal dühös Amerika Kapitány korántsem örül ennyire a viszontlátásnak. Ezt követően a Xavier-árvaház örökös rosszcsontját, a közönségkedvencnek cseppet sem nevezhető Kölyökpoolt látogatja meg, aztán a kissé bugyuta (ám jó fiú!) Ebpoollal hozza össze a sors, végezetül pedig a dumagép Kobakra bukkan rá a messzi Kecskekoponya-szigeten, ahol az ördögi lángész, Dr. Killcraven akarja felhasználni őt rettenetes kutatásai alanyaként. Immár mindenki együtt van, hurrá! Pihenésre ugyanakkor szemernyi idejük sincs, mivel a párhuzamos világok feletti őrködés nemes feladatára rajtuk kívül rögtön akadtak más vállalkozók is...

olohang_02.jpg

Értem én, hogy Deadpool néha (néha, mi?!) az ember agyára megy, de ez a bánásmód egy kicsit túlzás... nem gondoljátok, srácok?

Szuper volt ez a sztori, csak sajnos nagyon rövid – bár az elő-... akarom mondani, „ölőhang” a kötet címében árulkodó lehet. A Deadpool-alakulat szerencsére előkészületben van, így hamarosan kézbe vehetjük majd az igazán izgalmasnak ígérkező folytatást!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2019. november 19-én jelent meg.

 

A képregényt a Fumax Kiadó ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr4216624932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása