Tékák Tárháza

A nagyszájú martalóc nem kegyelmez!

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – Cullen Bunn: Ölégia, avagy Deadpool kinyírja a Marvel-univerzumot és mindenki mást

2021. november 17. - Fejes Valentin

Wade Wilsont már-már szentté avathatnánk a közelmúltban elkövetett nemes tetteiért – a nagyszájú martalóc azonban most olyan oldaláról mutatkozik be, mellyel garantáltan nem fogja elnyerni a gyengébb idegzetűek tetszését.

_magyar_olegia_fb.jpg

A rejtélyes Dr. Benjamin Brighton felelőtlen kísérletezgetésének következtében valami különösen rettenetes szabadul rá az univerzumra: Deadpool láncát tépett, bősz fenevadként eszetlen mészárlásba kezd. Sorra teszi el láb alól a töretlen népszerűségnek örvendő hősöket éppúgy, mint a gátlástalan gonosztevőket, a módszerekben pedig nem válogat, sőt! Mintha a legragyogóbb eszű zsenit keresztezték volna a legbrutálisabb sorozatgyilkossal... Titkos céljától vezérelve később arra vetemedik, hogy a párhuzamos világokat bejárva örökzöld irodalmi klasszikusaink ikonikus karaktereit ugyancsak kiiktassa. Zsémbes zsoldosunk ezzel egymagában sokkal nagyobb fenyegetéssé válik, mint a korábbi ellenfelei együttvéve... Hát nincs senki, aki képes lenne megállítani?!

_magyar_olegia_01.jpg

Hogy mi következik az utolsó képkocka után, azt a fantáziátokra bízom

Várjatok-várjatok, olvasok én a gondolataitokban! Igen, az egész egy kesze-kusza ökörségnek tűnhet így leírva, de higgyétek el, van rá logikus magyarázat... és éppen ez az, amiért szerintem jelen kötetünk kiemelkedik a Fumax Kiadónál eddig megjelent Deadpool-széria részei közül. Persze, ismét repkednek a fárasztó poénok, megint térdig gázolhatunk a vérben és belsőségekben, viszont az ötletesen megírt, csavaros történet az apránként adagolt részleteivel hatalmas pluszt adott a megszokottakhoz. Akik olvasták az előző képregényeket, azok jó, ha előre felkészítik magukat lelkileg, mert bizony elmorzsolnak majd pár könnycseppet a régi, kedves ismerősök emlékére...

_magyar_olegia_02.jpg

Csóri Don Quijote... csóri Sancho Panza!

Lehet-e még tovább fokozni az izgalmakat? Ez remélhetőleg minél hamarabb ki fog derülni számunkra, ám addig kénytelenek leszünk beérni egy rövidebb sztorival. Bemutató hamarosan!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2020. szeptember 28-án jelent meg.

 

A képregényt a Fumax Kiadó ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr816629302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása