Tékák Tárháza

„Vándor baziliszkuszirtók! Házaló sárkány- és vízbefúltölők!”

KÖNYVBEMUTATÓ – Andrzej Sapkowski & Thimothée Montaigne: A vaják

2021. december 27. - Fejes Valentin

Ezzel kezdődött minden: a nyolc könyvet magába foglaló sorozat éppúgy, mint a később világszerte hatalmas népszerűségre szert tevő videójátéktrilógia. Az alig pár napja beharangozott meglepetés Ríviai Geralt (számunkra ismert) legelső kalandját dolgozza fel, ezúttal szemet gyönyörködtető illusztrációkkal tarkított formában.

a_vajak_fb.jpg

Valamikor réges-régen vészjósló tekintetű idegen lépte át Vizima városának kapuját. A messzi északról érkezett vándor a Róka nevű lebujban igyekezett szomját oltani – bár szándékosan kerülte a bajt, az mégis utolérte néhány rosszindulatú semmirekellő képében. A rívek tolvaj patkányok egytől egyig, az ilyenekre egyáltalán nincs szükség ebben a tisztességes városban! Az elbizakodott kocsmatöltelékek hamarosan a saját bőrükön tapasztalhatják meg, miért is nem volt érdemes ujjat húzniuk a fehérhajú kívülállóval... A csetepaté zajára felriadt fogdmegek a várnagy, Velerad színe elé viszik a bajkeverőt.

a_vajak_01.jpg

„Később azt beszélték, a férfi északról érkezett, a Kötélverők kapuján keresztül.”

Geralt, a hivatásos rémirtó tőle szerez tudomást a közelben kitűzött megbízás részleteiről. Foltest királyt önnön húga, Adda ajándékozta volna meg gyermekkel, ám helyette egy rettenetes förmedvény jött a világra. Úgy tűnik, átkot szórtak rájuk, ezért az időközben felcseperedett lány félelmetes szörnyetegként tizedeli a környékbelieket a teliholdas éjszakákon. Azt rebesgetik, hogy le lehet venni a rontást, amivel rögtön bogarat ültettek az uralkodó fülébe: Temeria, Pontar és Mahakam nagylelkű ura háromezer orennel tenné gazdagabbá jótevőjét, de a vállalkozó kedvűek száma az utóbbi időben egyre csak apad. Vajákunk végül elvállalja ezt a kevésbé nemes feladatot, azonban nem mindenki szeretné, ha sikerrel járna...

a_vajak_04.jpg

„A dühtől elvakult striga üvöltve támadásba lendült.”

Ez az alkotás egyszerűen fantasztikus! A nagyalakú, keményfedeles kiadvány igényesen kivitelezett külcsínjével olvasásra késztet, tartalmát igazi minőségi lapokra nyomtatták, Thimothée Montaigne kézzel készített festményei pedig valósággal életre keltik a kedvenc szerzőnk teremtette univerzumot. A vázlatrajzokon kívül kulisszatitkok zárják az albumot – olvashatunk például arról, miként kapott szárnyra anno Sapkowski bátyánk írói karrierje, valamint röpke bepillantást nyerhetünk abba, hogyan alkotta meg a francia művész a kötet felettébb tetszetős látványvilágát Ugo Penson társaságában, a XV. század stílusát alapul véve.

a_vajak_05.jpg

„Már egyáltalán nem hallott semmit, mert a farkasszőlő és a fecskefű hatni kezdett.”

Különleges ajándékkal szeretnél mosolyt csalni vaják-kedvelő ismerősöd arcára? Ne keress tovább, itt a tökéletes választás! Oh, és még valami! Ezt a linket most szépen itt hagyom... Tegyünk róla, hogy ez is felkerülhessen a hazai könyvesboltok polcaira! *kacsint-kacsint*

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2020. december 10-én jelent meg.

 

A kötetet a GABO Könyvkiadó ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr1816630096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása