Tékák Tárháza

„Senki sem menekülhet el a végzete elől.”

KÖNYVBEMUTATÓ – Andrzej Sapkowski: Vaják II.) – A végzet kardja

2022. január 04. - Fejes Valentin

Őszintén szólva az idejét sem tudom már, pontosan mikor jutottam először Az utolsó kívánság végére, de annyi biztos, hogy elég régóta vártam a folytatást. Nemrég akadt a kezem ügyébe A végzet kardja – képzelhetitek, milyen gyorsan rágtam át rajta magam! Élményeimet most veletek is megosztom... a cselekmény rövid felvázolása mellett, természetesen.

a_vegzet_kardja_fb.jpg

Hosszú évek teltek el az előző kötetben történtek óta. Ríviai Geralt élete mondhatni a szokásos medrében folyik tovább: keresztül-kasul járja a széles világot, és a levágott szörnyetegekért járó fizetséget bezsebelve igyekszik megélni. Holopole térségében egy szedett-vetett társaság tagjaként az állítólagos sárkány felkeresésére indul, Novigrad városában pedig a bajba jutott kereskedő, Dainty Biberveldt segítségére siet – agyafúrt, rég kihaltnak hitt teremtmény tör borsot a szerencsétlen félszerzet orra alá. A veszélyes brokiloni rengeteget járva azonban sorsának fonala egy eltévedt gyermekével fonódik össze, aki azonnal nagy hatást gyakorol főhősünkre. Miközben felgyorsulnak az események, a háttérben egy új, különösen kegyetlen hatalom van születőben...

a_vegzet_kardja_tikos_peter.jpg

Tikos Péter illusztrációja a könyv borítójához

Aki hozzám hasonlóan előbb látta a Netflix sorozatát, mint olvasta aktuális bemutatóm alanyát, annak lesznek ismerős jelenetek, így néhány alkalommal sajnos elvész a meglepetés varázsa, ennek ellenére az adaptáció az alapmű nyomába se érhet! Vajákunk újabb oldalairól mutatkozik meg, ismét emlékezetes kalandokba keveredik, emellett visszatérnek régi (jobbára kedves) ismerősei is. Kökörcsin, az a nagydumás szoknyapecér például nem teljesen reménytelen eset a jobb pillanataiban, ami viszont Geralt és Yennefer se veled, se nélküled kapcsolatát illeti: számomra kész rejtély, hogy egy alapvetően kimért, logikus fickó miért ragaszkodik ennyire ehhez a rossz riherongyhoz... Nekem a helyében sokkal kedvesebb lenne a verbénaillat, mint az orgonáé meg az egresé.

essi_daven_david_fedorczuk.jpg

Essi Daven igazán bájos teremtés (David Fedorczuk illusztrációja)

Tartok majd egy lélegzetvételnyi szünetet, de aztán rögtön nekiállok a széria következő darabjának. Úgy érzem, hogy a dolgok most fognak csak igazán beindulni!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2020. június 22-én jelent meg.

 

A könyvet a GABO Könyvkiadó ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr3816628436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása