Tékák Tárháza

Hazárdjáték az ördöggel

KÉPREGÉNYBEMUTATÓ – Garth Ennis: John Constantine, Hellblazer – Káros szenvedélyek

2022. január 16. - Fejes Valentin

Vajon mi mit tennénk, ha életünk legocsmányabb napján bejelentenék, hogy már nincs sok időnk hátra? Bambán a semmibe merengve várnánk be végzetünket, vagy felvennénk azt a bizonyos kesztyűt, és szembeszállnánk a látszólag elkerülhetetlennel?

john_constantine_hellblazer_karos_szenvedelyek_fb.jpg

John Constantine valószínűleg sosem merengett el az efféle kérdéseken – legalábbis a közelmúltig, amikor orvosa szembesítette őt a rideg tényekkel. Tüdőrák. Gyógyíthatatlan. Főszereplőnk eleinte fél szembenézni a valósággal, lázálmaiban saját démonjai mellett a múlt árnyai kísértik, ám aztán erőt vesz magán... elvégre ő a pokolfattyak rettegett réme! Miután folyamatosan csalódnia kell ismerőseiben, úgy dönt, saját kezébe veszi az irányítást. Elvetemült ötlet kezd körvonalazódni ballonkabátos fenegyerekünk bomlani készülő elméjében: egy frappáns, ugyanakkor hatalmas kockázattal járó terv. De ki tudja, talán be fog jönni... Mert mint azt mindannyian jól tudjuk, a remény hal meg utoljára!

karos_szenvedelyek_01.jpg

Vannak, akik a kutyaszorítóban sem vesztik el a humorérzéküket

Ismerősnek tűnik a sztori? Nem csoda, hiszen a történetet 2005-ben Francis Lawrence rendező ültette át saját alkotásába (Constantine, a démonvadász). Az ehhez szolgáló alapanyag azonban véleményem szerint messzemenőkig jobb lett, mint a Keanu Reeves főszereplésével készült mozis adaptáció. Mikor belelapoztam, akkor aligha sejthettem, hogy életem egyik legjobb képregényét olvasom majd el... Eszméletlenül hangulatosra sikeredett! Bírtam szemtelen hősünk beszólásait, az a mesterien kivitelezett csavar a vége felé igazán körmönfont fickóra vall, viszont a lezárás kissé felkavart.

karos_szenvedelyek_02.jpg

Minden hibája ellenére imádni fogjuk ezt a ravasz ürgét!

Ez a kötet olyasfajta élményt nyújtott számomra, amit mindenkinek meg kellene tapasztalnia! Mire vártok még, fiúk-lányok?! Rendelésre fel!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2019. november 25-én jelent meg.

 

A képregényt a Fumax Kiadó jóvoltából olvashattam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr3316624938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása