Tékák Tárháza

Képes Marvel-Biblia mindenkinek

KÖNYVBEMUTATÓ – Adam Bray, Lorraine Cink, Melanie Scott & Stephen Wiacek: Minden, ami Marvel

2021. szeptember 17. - Fejes Valentin

Manapság egyre több ember szívét rabolják el a rendkívüli népszerűségnek örvendő Marvel-képregényfilmek. Jó azonban, ha tisztában vagyunk a ténnyel, miszerint ezek a mozivászonra vitt adaptációk csupán leheletvékony szeletét jelenítik meg egy szinte felfoghatatlanul tágas univerzumnak.

minden_ami_marvel_fb.jpg

A Minden, ami Marvel az immár nyolcvan éve fennálló Marvel Comics (eredetileg Timely Publications) hat, egymástól jól elkülöníthető korszakán átívelő munkássága előtt kíván tisztelegni. Az enciklopédia összesen hét nagyobb témakört felölelve mutatja be a képregényhősök szerteágazó világát, szócikkeit a jelentősebb eseményekről írott rövidke beszámolók szakítják meg. Háromszáznál kicsivel több oldalas terjedelme eléggé csalókának tűnhet, hiszen az eleve nagyalakú kiadványba az apró betűkkel szedett szöveggel rengeteg dolgot sikerült belesűríteni.

minden_ami_marvel_01.jpg

Vörös Koponya (balra), V Polgártárs, Miss Amerika és Csodakapitány (jobbra)

minden_ami_marvel_02.jpg

Csodafiú, Combat Kelly, Nyersbőr Kölyök (balra), Csodalovag és Morgan le Fay (jobbra)

Tengernyi érdekes karakter a legkülönfélébb háttértörténetekkel és személyiségekkel, az igazság bajnokaiból vagy épp álnok gonosztevőkből álló szövetségek tucatjai, döbbenetes hatalommal bíró fegyverek, csodajárgányok, káprázatos helyszínek... És akkor sok dolgot még meg sem említettem, melyek mind helyet kaptak a vaskos kötet lapjain! Te jószagú ég! Ember legyen a talpán, aki képes ennyi információt a fejében tartani! Szerencsére szerkesztettek a mű végére egy alapos név- és tárgymutatót, ami nagyban megkönnyíti a kíváncsi olvasók számára a keresgélést.

minden_ami_marvel_03.jpg

Amerika Kapitány csatlakozik a Bosszú Angyalaihoz

minden_ami_marvel_04.jpg

Hangya-technológia (balra) és gamma-sugárzás (jobbra)

Minden tiszteletem a szerzőké! Nem kevés munka lehetett egy ekkora monstrum összeállítása. Ennek a könyvnek egyedül az előre megállapított hossza szabhatott határokat, mivel a felettébb kreatív alkotók fantáziája úgy látszik, végtelen.

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2019. november 21-én jelent meg.

 

A könyvet a Kolibri Kiadó jóvoltából olvashattam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr6616625000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása