Tékák Tárháza

Szedjük a sátorfánkat – irány Magyarország!

KÖNYVBEMUTATÓ – Kocsis Noémi: Bakancslista – Magyarország

2022. június 20. - Fejes Valentin

„Hová menjünk el nyaralni?” – ezt az aktuálissá vált kérdést minden bizonnyal idén is sokan feltették. Ha belföldön tervezzük eltölteni szabadidőnket, akkor mindenképpen vegyük kézbe Kocsis Noémi nemrég megjelent könyvét, hiszen kiváló útmutatóként szolgálhat – hazánk a kötelező fővárosi látnivalókon, illetve a balatoni strandoláson túl jóval többet kínál a pihenni vágyóknak!

bakancslista_magyarorszag_fb.jpg

A pécsi Zsolnay-kút (fénykép forrása: AmpeGo)

Szerzőnk 1970-ben látta meg a napvilágot Székesfehérváron. Csaknem tízezer cikke jelent már meg nyomtatott vagy online felületen, sőt, korábban regényt is írt A dajka címen. A szemet gyönyörködtető fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány mondhatni szakít a hagyományokkal: az összesen 777 hazai állomás nem régiónként, hanem az élmények típusai szerint került csoportosításra (a kötetet felütve olyan sokatmondó fejezetcímeket találhatunk, mint például „Belassulós-lazulós”, „Adrenalinfröccs”, „Eszem-iszom” és „Vadregényes”). Az író rengeteg szupernek ígérkező programot ajánl, melyek közül sok teljesen ingyenes, így ezek esetében csupán az utazás költségeit kell állnunk.

bakancslista_magyarorszag_01.jpg

bakancslista_magyarorszag_02.jpg

Újfajta izgalmakra vágysz? Miért nem próbálod ki a manapság elég népszerűnek számító szabadulószobák valamelyikét? Netán az ízlelőbimbóidat kényeztetnéd? A hagyományos finomságokon kívül egyre nagyobb teret hódítanak a különleges ínyencségek. Kitörnél a négy fal fogságából, friss levegőt szippantanál? Akkor irány mondjuk a legközelebbi erdő, túrára fel! Esetleg mit szólnál ahhoz, ha saját magad járnál utána, mégis mennyi valóságalapja van híres legendáinknak, mondáinknak? Kulturálódni szeretnél? Meseszép kastélyokban gyönyörködhetsz, a viharverte várakban barangolva pedig megelevenedik a történelem... mellettük színházak, könyvtárak, valamint a legkülönfélébb múzeumok tucatjai fogadnak tárt kapukkal országszerte!

bakancslista_magyarorszag_03.jpg

bakancslista_magyarorszag_04.jpg

E rendkívüli sokszínűségből fakadóan biztos nem lesz olyan, aki a lapokat forgatva ne találna valami igazán a kedvére valót! Számomra ismét bebizonyosodott, hogy Magyarország a feledhetetlen élmények kiapadhatatlan forrása.

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2020. augusztus 17-én jelent meg.

 

A könyvet a Scolar Kiadó jóvoltából olvashattam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr7316628526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása