Tékák Tárháza

Elementális összecsapás a Tűzhegy szívében

KÖNYVBEMUTATÓ – Ian Livingstone: Visszatérés a Tűzhegyhez

2022. február 03. - Fejes Valentin

Érdekes helyzet állt elő nálunk a legutóbb: a kultikus A Tűzhegy varázslója annak idején kimaradt, mégis leültünk játszani a közvetlen folytatásával. Férfiasan bevallom, eleinte kissé tartottam tőle, hogy bármiféle előismeret hiányában kész katasztrófába fulladhat a bemutató, ám félelmeim később alaptalannak bizonyultak. Na de elég legyen az értelmetlen fecsegésből... Jöjjön inkább az újabb kaland!

visszateres_a_tuzhegyhez_fb.jpg

Kihívásokra szomjazó zsoldosként barangolsz a vidéken. Jártadban-keltedben betérsz Üllőbe – a faluban csupa riadt tekintettel találkozol. Vajon mi történhetett? Válaszok reményében a helyi kocsmába vezet az utad, ahol Moose, a marcona tekintetű, ugyanakkor jóravaló tulaj világosít fel az aggodalomra bőven okot adó helyzetről. Az utóbbi néhány hónapban a helyieket egyik szörnyű csapás éri a másik után... előbb gyilkos kór tizedeli a jószágokat, aztán emberek tucatjai tűnnek el nyomtalanul. Azt rebesgetik, hogy a velejéig romlott, eddig halottnak hitt Zagor megint a világra készül törni! Bár mesés fizetséget képtelenek felajánlani a fáradozásaidért, megesik a szíved a hányattatott sorsú, szegény népségen, ezért végül úgy döntesz, segítesz nekik. Készen állsz megtisztítani Allansia földjét a gonosztól? A főhős ismét TE vagy!

moose_martin_mckenna.jpg

Várj... VÁRJ! (Martin McKenna illusztrációja)

zabalo_ork_martin_mckenna.jpg

A patkányragu első rangú! (Martin McKenna illusztrációja)

Duzzadó izmaink mellett ezúttal az agytekervényeink is alaposan meg lesznek dolgoztatva, hiszen logikai feladványok igyekeznek változatosságot vinni a folyamatos vagdalkozásba. Alkalomadtán furfangos fejtörők rejtik a továbbjutás kulcsát, esetleg a szemközti illusztrációkat alaposabban szemügyre véve jöhetünk rá a titkok nyitjára. Figyelmezzétek szavaim! Jól véssétek majd az eszetekbe az olyan jelentéktelenebbnek tűnő apróságokat is, amikre máskülönben ügyet se vetnétek! Higgyétek el, az életetek múlhat rajta!

tudathajlito_martin_mckenna.jpg

Mennyi pénz! (Martin McKenna illusztrációja)

a_gorgo_szobajaban_martin_mckenna.jpg

ゴゴゴゴ (Martin McKenna illusztrációja)

Ha már az előbb szóba kerültek a történetet életre keltő rajzok: Martin McKenna munkái a ’90-es években született szerepjátékok hangulatát varázsolták a szobánkba! A brit származású művész által alkotott részletgazdag képek többsége baljós érzéseket kelthet bennünk, az ellenfelek a puszta tekintetükkel felnyársalnának! Üdítő vérfrissítés ide vagy oda, számunkra ez a játékkönyv sem lett teljesen makulátlan – rengeteg dologban nem értettünk egyet Livingstone papával (főképp a bizonyos szereplőkkel való bánásmód tekintetében), azonban a feltérképezetlen területek sokasága fokozhatja újrajátszási hajlandóságunkat.

oriasfergek_martin_mckenna.jpg

Hatalmasra nőtt férgek mohón fúrják bele magukat a verembe esett kutya tetemébe... Igazán gusztusos! (Martin McKenna illusztrációja)

kaoszharcos_martin_mckenna.jpg

Na, ki szeretne az újabb gyakorlóbábu lenni? (Martin McKenna illusztrációja)

A Visszatérés a Tűzhegyhez határozottan jobbra sikeredett, mint az Allansia bérgyilkosai, viszont A veszedelem kikötője epikus sztorijához szerintünk nem tudott felérni, így értékelésünk során a kettő közzé helyeztük e kötetet. A következő alkalommal remélhetőleg végre leszámolhatunk régi rosszakarónkkal... Reszkess, Azzur nagyúr!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A könyvet a Chameleon Comix jóvoltából olvashattam el.

zagor-szobor_martin_mckenna.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr9217108546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása