Tékák Tárháza

Tabutémákról leplezetlenül

KÖNYVBEMUTATÓ – Katharina von der Gathen & Anke Kuhl: Az állatok szerelmi élete

2022. február 14. - Fejes Valentin

A gyermeki kíváncsiság határtalan – kevés olyan dolog akad, ami ne érdekelné őket. Jól tudja ezt Katharina von der Gathen szexuálpedagógus is, hiszen az elmúlt években számtalanszor szembesülhetett ezzel a jelenséggel. A felvilágosító előadásokon szerzett tapasztalatai adtak ihletet számára Az állatok szerelmi élete című könyv megírásához.

uj_az_allatok_szerelmi_elete_fb.jpg

A díjnyertes illusztrátor, Anke Kuhl neve sem ismeretlen szerzőnknek, mivel már dolgoztak együtt az annak idején nagy port kavart, hasonló jellegű Klär mich auf összeállításánál. Jelen kötetükben számos érdekességet gyűjtöttek össze a csábítás művészetéről, a szerelmi légyottokról, valamint az utódok neveléséről. A mai napig felettébb lenyűgözőnek találom, hogy az idő folyamán milyen sokféle viselkedésmód alakult ki az állatok világában, holott a cél mindig ugyanaz: az adott faj fenntartása, a kipusztulás elkerülése.

az_allatok_szerelmi_elete_01.jpg

az_allatok_szerelmi_elete_02.jpg

A természet kedvelőjeként korábban rengeteg bizarrnak tűnő szokásról szerezhettem tudomást, most mégis olyanokkal bővült a listám, melyekről nem hallottam azelőtt. A kertünkben gyakran repkedő káposztalepkék hímjei például bűzös permettel szórják be szívük választottjait, így a jövőben senki sem fog igényt tartani rájuk – rajtuk kívül, persze. Micsoda gáláns lovagok! Az alkotók sokszor humoros hangnemet vettek elő (igaz, a poénok néha eléggé fárasztóak... de hát pont én beszélek?!), ám a témát tekintve nem ismertek tréfát: egy igazán elismerésre méltó, kendőzetlenül őszinte, ugyanakkor szakmailag abszolút hiteles ismeretterjesztő kiadvány lett újabb közös munkájuk eredménye.

az_allatok_szerelmi_elete_03.jpg

az_allatok_szerelmi_elete_04.jpg

Tegyük félre gátlásainkat! A szaporodás, illetve annak körülményei ugyanúgy az élet körforgásának részei, mint a kevésbé gusztusos emésztés vagy a szomorú, fájó elmúlás. Ne legyünk hát túlságosan szemérmesek, forgassuk bátran e klassz kis könyv lapjait!

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪

 

A bemutató eredetileg 2020. május 18-án jelent meg.

 

A kötetet a Kolibri Kiadó ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekaktarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr9116627478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása